top of page
  • Skribentens bildEvalena Ramberg

Fotoresa till Ishockey VM i Finland

Jag har tidigare fotograferat ishockey VM, både i Danmark och i Bratislava. Ackrediteringen var även godkänd för Lausanne men det världsmästerskapet satt Covid stop för. Både flyg och boendet var bokat för den resan. Nu är det då dax igen. Detta år går världsmästerskapen i vårt grannland Finland. För den som inte vet, så är det också mina föräldrars och syskons födelseland. Så det blir lite "mitt" VM i år, då det går av stapeln i Finland. En veckas språkträning blir det för min finska är lite ringrostig.

Det blev lite omkastning i planeringen. Vi fick i måndags information från IIHF och vår representant i Finland att alla fotografer måste vara med på informationsmötet som hålls den 13:e ca. 3 timmar innan turneringen drar igång. Vi hade ju planerat att ta färjan den 14:e och anlända på morgonen den 15:e. Vi är ju vana vid att boka resor på fort varsel, så det var bara att boka om båt, lägga till två nätter till på hotellet och boka om PCR-testet till torsdag morgon istället. PCR-test krävs inte för inresa till Finland men IIHF kväver ett max 48 timmar gammalt negativ test innan man hämtar ut ackrediteringen. Tack vare eller ska man skriva på grund av informationsmötets obligatoriska närvaro så får vi två dygn extra i Finland och en extra match. Följande matcher kommer jag att bevaka:

  • Lördag 14 maj kl. 11:20 Sverige-Österrike.

  • Söndag 15 maj kl. 19:20 Tjeckien-Sverige.

  • Tisdag 17 maj kl. 19:20 Sverige-Storbritannien.

  • Onsdag 18 maj kl. 19:20 Finland-Sverige.

Den 19:e blir det hemfärd igen. Kommer att blogga och lägga ut bilder när tid ges. Hoppas ni följer med på resan// Rambergarna

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page