top of page
  • Skribentens bildEvalena Ramberg

Madrid, Spaniens huvudstad

Uppdaterat: 22 juli

Spanien är ett land där många svenskar turistar. Mestadels vid kusten, Barcelona, Malaga, Alicante med fler. Madrid som ligger nästan exakt mitt i Spanien är inte lika välbesökt av oss svenskar. Det är dock värt ett besök. En otroligt vacker stad med många fina gator och byggnader. Parker och grönområden saknas inte heller.







Föll för de vackra vägskyltarna som vi fann över allt.


Vi hyrde via Airbnb. Vi valde inget lyxigt utan en mindre lägenhet med en fantastisk innergård. Där vi tillbingade mer tid än i lägenheten om man räknar bort när vi sov. Vindruvorna som bildade ett tak över innergården var inte riktigt mogna när vi var där men de var verkligen en fröjd för ögat att titta på.





När vi var i Madrid så var det Pridevecka och på lördagen eller var det söndagen? Hur eller hur så var det en folkfest med en massa folk. Inte så som i Dublin på St. Patricksday men tåget var kilometer långt. Det tog liksom aldrig slut. Vi stod ändå en bra stund innan vi kände att det räckte och vi gick vidare.







Folksamling framför Museo Del Prado. Det finns så mycket att se i Madrid så man får välja lite när vi har begränsade dagar på plats. Vi var här i 4 nätter och sammanlagt blev det 4 dagar då två av dagarna är resdagar. Vi fick dock mycket tid även detta dagar då vi flög från Köpenhamn tidigt på morgonen och flög hem igen på eftermiddagen.


Det Spanska kungliga slottet ville vi inte missa. Först var vi lite besvikna för vi trodde bara det var borggården vi skulle få se. Visserligen var den magnefik.


Sen förstod vi att i den biljett vi köpt ingick det även att gå en rundvandring inne i slottet. Wow, vad vi slogs av den prakt som fanns innanför dessa stenväggar.


Middagsbordet är dukat

Rummen är så pråliga. I detta rum är all dekoration gjort av keramik, Så många små detaljer överallt.

Mönster och åter mönster. Helt galet! Jag blev på riktigt vimmelkantig i detta rum. Snurrig i huvudet blev jag.

Förutom alla fantastiska kristallkronor så var det så många tak och väggmålningar. Man kunde inte titta sig mätt på allt fint.


Det blev en riktigt blandad vecka i Madrid då det samtidigt spelades Europamästerskapen i Tyskland som Spaniel till slut vann över England i finalen. Vi var på två olika sportbarer och såg Spanien slå värdlandet Tyskland i kvartsfinalen och vinna äver Frankrike i Semifinalen



En dag promenerade vi runt i Retiroparken, Madrids största park. Ett stort parkområde med en liten sjö i mitten där man kunde låna båtar och ro runt i "dammen" med. När vi kikade på det hemma innan vi åkte så fick vi känslan av att det var en mycket större sjö att ro runt i men när vi såg dess litenhet så kändes det inte lika lockande att ro runt i den.


Vid sjön ligger monumentet över Alfonso XII som var kung i Spanien 1886-1931

En av ingångaran till den vackra parken, Puerta de España

General Martinez Campos har fått en staty i parken

Så fridfullt det ser ut man ser att den är tagen u nutid då mannen håller en mobil i handen istället för kanske en bok.


Det var en fin dag och vid ett av våra depåstopp så fick vi även lyssna till lite sjön sång.



När vi var i Dublin så gick vi miste om att se Riverdans så denna gång letade jag upp och bokade biljetter till Flamenco. När vi var i Madrid så var det flera ställen som utförde denna dans. Vi hade bokat Teatro Flamenco Madrid. Jag harde bokat en kvällsföreställning och på min mans födelsedag. Måste säga att vi båda verkligen blev tagna av denna emotionella dansföreställning. Så utrycksfull och starka känslor som förmedlades via flamencon. Det var bättre än vad vi trodde det skulle vara. Jag vill lära mig flamenco :)






Madrid var en stad som tilltalade mig. Madrid är huvudstad nummer 12 som vi har besökt tillsammans. Många fler kvar att besöka men ingen är bokad ännu.


På återseende / Rambergarna on tour


136 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page