top of page
  • Skribentens bildEvalena Ramberg

Medeltidshelg i Vadstena

Maken och jag hade en kulturell helg i Vadstena. Vi har varit i Vadstena tidigare men den gången fick vi inte tid att gå på slottet. Då var det spa, ölprovning och visserligen en guidad tur kring klosterhotellet där vi bodde. Vi bodde även denna gång på klosterhotellet men vi valde ett rum i slottsflygeln som ligger mellan klosterhotellet och slottet kan man säga. Fokus denna helg var slottet och medeltidsdagarna som skulle vara i dagarna två.


Det var inne på borggården och det var fyllt med aktiviteter och människor som var klädda i tidsenliga kläder, gycklare, prinsessor, riddare, musiker och försäljare.






Kul med kontrast, gammalt blandat med nytt. Mobilen är kanske inte tidsenlig :)

Denna tös gestaltade Cecilia, Gustav Vasas bångstyriga dotter som bland annat reste till England och Drottning Eisabeth. Hon guidade oss med en renässansguidning på slottet.


Hon berättade att hon (Cecilia) älskade apelsiner, dock hade ingen talat om för dem att man skulle skala dessa läckerheter.

Löjtnant från förr, guidade oss på en försvarsguidningen. Mycket intressant och han var duktig. Kanske inte så duktig som "Cecilia" som var outstanding i sin guidning.

Denna dam handlade vi ringar och kors av. Det är de, historiska butiken, som tillsammans med Vadstena slott har annordnat denna medeltidshelg. Vadstena slott är ett slott från renässans tiden och är väldigt välbehållet och vackert. En gång hem för Gustav Vasa med familj.


Höjdpunkten för barnen var nog ändå Riddarspelen. Hästarna var så vackra och duktiga.






Det lär bli mer medelstidsdagar. Nästa gång sa vi på skoj att då ska vi ha tidsenliga kläder också. Här kommer en liten tidsenligt bildspel i svart/vitt.

Vi får se ifall det blir fler medeltidsdagar i tidsenliga kläder / Evalena

30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page