top of page
  • Skribentens bildEvalena Ramberg

Nu har vi anlänt Muminland.

Jag älskar Mumin och tur för min plånbok att denna affär var stängd.

Vi började färden över Östersjön med Viking Lines färja Grace. Dessa nya färjor skiljer sig en heldel från de färjor jag minns att man åkte som barn. Mycket mer öppna planlösningar och interiör som är betydligt fräschare än förr.

Den var inte en helt smärtfri övergång. När vi ätit och satt och relaxa på kvällen. Satt och hörde på en trubadur som lyckades mörda alla de sånger hon försökte sig på att sjunga. Så samtalet kom lägligt tyckte jag först. Numret saknade upprignings-ID, trodde att det var sonen som ringde och att det inte syntes att det var han för att vi var ute på de sju haven. Blev paff när samtalet kom från receptionen på Viking Line.

-Vi skulle vilja att ni kom till receptionen. Er bil har blivit påkörd.

Min första tanke var "Hur är det möjligt vi är ju mitt ute i Östersjön.

De ville att vi skulle följa med till bildäck för att inspektera skadorna. Det visade sig att ett gäng i en hyrd minibuss hade lyckats ställa bilen i neutralen och inte dragit åt handbromsen. Vilket pucko. Överallt på väggarna satt det stora skyltar som påminde om detta ändå lyckades de med konststycket att missa detta.

Viking Line löste dock detta med bravur. De mötte upp oss på morgon på bildäck med en färdigskriven skadeanmälan. De hade hyrt bilen försökte att slingra sig från ansvaret med att säga att det måste vara något fel på bilen. Men styrman var tuff. Allt finns på film sa han och de hade sett i bilen att neutralen var i och ingen handbroms på. Got you!


Först tappade vi lite sugen på att fortsätta kvällen. Men vi hörde ljuv musik och jag som älskar att dansa drogs till musiken.

När vi väl kom in på stället var det kört. The Royal Swedes spelade. Jag har aldrig hört talas om dem men de var helt kanon! Kvällen fortsatte i rasande fart och helt plötsligt så var klockan slagen och vi rusande hem till hytten, 4 timmas sömn innan vi anlände hamn. Vi kommer nog vara lite trötta idag men det var det värt. Konstigt nog känner vi oss inte så trötta.


Vi började med att hämta ut ackrediteringarna för att sedan köra till Scandic där vi bokat rum. Hade vi otur med vår bil så hade vi tur med hotellet då rummet stod färdigt och vi fick nyckeln långt innan den utsatta tiden 15:00


Klockan 13:00 skulle den obligatoriska informationsträffen gå av stapeln i Nokia Arena. I hallen tränade Finland just då.


Det var bra att vara i hallen innan fotografering. Då känner man sig inte så vilsen imorgon när man ska dit och fotografera Sveriges match mot Österrike. All media fick en liten goodiebag, bestående av en tygpåse och i den en vattenflaska och en chokladkaka.



I eftermiddag/kväll blir det besök på IIHF:s officiella Fanzone med kameran. Med tanke på den sena kvällen igår och tidiga morgonen idag så är det mer troligt att det enbart blir eftermiddagen.


Trevlig fredagkväll / Rambergarna

69 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page