top of page
  • Skribentens bildEvalena Ramberg

Tammerfors dag 2, 14 Maj

Dagen började tidigt då Sverige spelade sin match redan 12:20 (lokal tid) Låter kanske inte tidigt men det är mycket förberedelser innan match. Informationen som fotograferna fick innan VM var att de släppte fotoplatsbokningen 2 timmar innan, för stora bildbyråer samt spelande lags fotografer. Vi var redan på plats i hallen 2,5 timmar innan. Vi ville inte missa platserna vid sargkant. Vi har ju inte de objektiv som krävs för att sitta på medialäktaren som vi gjorde under invigningen och Finlands match mot Norge. När vi var på plats fick vi information om att de ändrat platssläpp vid 11:00, så vi var verkligen ute i god tid och jag var den första att boka plats när det blev lovligt.

Det var 6993 i publik på matchen mellan Sverige och Österrike. Inte lika mycket folk som på matchen Finland-Norge, då det var fullsatt över 13000 personer. Vi såg många svenska tröjor på plats i hallen. Dock inte så många som man hoppats på med tanke på att VM går i grannlandet.


På storbildsskärmen visade de filmer från Fanzone, som ligger väldigt nära hallen. Blågult överallt, synd att de inte var i hallen. När matchen var slut så gav vi oss ut på jakt efter svenska supportrar. Vi började med Fanzone, där var knöka full men inte såg vi många svenskar där, ett gäng fick jag på bild i alla fall.


Innan vi åkte så hade vi kollat upp ifall det fanns något ställe där svenskarna samlades, så som det fanns både i Danmark och Bratislava. Danmarks samlingsplats som sköttes officiellt av förbundet var helt klart den bästa, spännande intervjuer och mer organiserat.

Sen tog Gula väggen vid ni kanske minns tjejen som peppade publiken.

Hon var ett riktigt energiknippe och tåget av svenskar som vandrade till hallen var mäktigt att uppleva. Här i Tammerfors så är det tydligen Heidis Bier Bar som ska vara "Svensk träffpunkt". Det har också anordnats av Gula väggen precis som i Bratislava men här anser vi att de har fallerat komplett.

Detta ställe är ett tyskt ölhak som sett sina bästa dagar. Tråkigt att välja ett sådant ställe och som vi ser så verkar det inte finns något organiserat där alls. Fanns där svenskar? Ja, max 25 personer. Inte konstigt att man inte hittar svenska supportrar. Tammerfors är rätt stort och svenskarna är nog utspridda över hela Tammerfors, som för den delen har många fina ställen att vara på.


Så jag tycker nog att Svenska hockeyförbundet ska ta tillbaka kommandot över supportersamlingarna. Mer ordning och reda och en fin sammanhållning av svenska supportrar.


Idag blir det att återhämta sig lite. Vi får se ifall vi tar och till hallen för att se Österrike-USA, eller så ser vi den i Fanzone så att vi får lite bilder på supportrarna. Till kvällen så smäller det, Sverige-Tjeckien. Jag tror att det blir en tuff match och Sverige får snäppa upp lite mer än mot Österrike. Heja Sverige!!


Vi hörs vad det lider//Rambergarna



Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page