top of page
  • Skribentens bildEvalena Ramberg

Tidernas Hockeygala, del 2

Uppdaterat: 20 nov. 2022

Jag vet inte riktigt var jag ska börja och berätta om vår upplevelse av Hockeygalan där man prisade många duktiga ishockeyspelare. Våra förhoppningar var stora inför kvällens evenemang. Allt började 15.30 med rödamattan där sällskap efter sällskap fotograferades. Rambergarnas sällskap var inte så stort utan bestod av herr och fru Ramberg.

Minglet var i Annexet i Avicii Arena. Ena långsidan var rödamattan där man blev fotograferad och filmkamerorna rullade med intervjuer av kända personer som haffades när de gick förbi. Vi var ju inga högdjur så vi passerade rätt omärkt förbi men vi fastnade i allafall på bild.


Vi fick oss en liten pratstund med Leif "Honken" Holmkvist.

Vi träffade ju honom för någon vecka sen i Dackehallen så han kom ihåg oss. Han var jätteglad för han sålde många böcker i Tingsryd. Lars Lindberg, kommentator på C-more hälsade vi på. Han har ju kommenterat i Dackehallen. Håkan Södergren hälsade på oss. Vi träffade honom senast på hockey VM och bytte några ord. Tror dock han inte kommer ihåg det utan det var nog mer att vi såg lite bekanta ut på nått sätt. Några fler hälsade men det var mer än tillställning där man hälsade på alla. Det var som en person sa, man känner ju inte igen dem längre åldern sätter ju sina spår.

Jo, just ja vi träffade ju en känning till. Vi gick fram till tavlan som visade borden inne i hallen. Vi ville se vart vårt bord låg, bord nummer 4. En man hörde Chrilles smålänska påpekade vilken vacker dialekt. Det visade sig att det var Jan Pyrell och hans fru, som också var på galan. För er som inte vet vem han är så är det Tingsryds AIF's ordförande. Både Jan och Christer hade Taifpins på kavajslaget och vi konstaterade att Tingsryds AIF var det lag i Hockeyallsvenskan som hade flest representanter på plats.


Vid 17:00 var det då dags att inta våra bord i hallen. Vi satt i mitten närmast musikscenen till vänster i bild. Det var där prisdeltagarna kom in och gick förbi till scenen som var placerad i mitten.

Vi bjöds på en trerätters middag med tillhörande drycker. Kan ju säga att på en sådan här tillställning så behöver man inte stå med tomma glas. Men vill man uppleva allt på ett bra sätt så får man vara lite återhållsam, som inte alla var men kommer till det senare.


Det var bordsplacering och det var lite skojigt då mitt namn stod utsatt och på Christers skylt stod det Evalena Ramberg gäst. Chrilles bordsdam hade en liknade och hon sa att nästa gång maken ber henne dammsuga så ska hon visa skylten och säga att hon bara är gäst. Hoppas inte maken får några dumma ideér från den damen.

Till förrätt serverades det något som de kallade Vintersallad med gravad lax, variation på silverlök. Den var fantastiskt god. Syrlighet, sötma och fräschör i salladen och sältan i laxen var smaker som verkligen gifte sig med varandra.

Huvudrätten: Sotad Iberico, potatiskaka med fermenterad vitlök, ugnsbakad tomat, rostad brysselkål, gremolata slungade morötter, vinägersky av sherry.

Denna rätt lät godare än vad den var. Godast var nog vinäger skyn av sherry. Potatiskakan var alldeles för torr och smaklös. Köttet smakade som fläskkött (vilket det också var när jag googlade på Iberico) Av de två bitarna jag fick så var mer än hälften bara fett, köttet var dock väldigt saftigt och smakade bra, stort minus var dock att det var så mycket fett.


Sen kom efterätten enkelt och gott. Pannacotta med hallon och maräng. Tyvärr var jag så sugen så jag högg in direkt och lät väl smaka innan jag kom på att jag skulle ta en bild också. Så håll till godo, en halväten pannacotta som var super god.

När vi ätit färdig var det då dags att släppa in folk på sittplatsläktarna inför TV-sändningen som skulle dra igång kl. 20:00. Återkommer nu till det jag skrev lite högre upp nämligen tillgången till alkohol. Jag tror faktiskt att det berodde på det. Om inte, så måste jag vara en otroligt tråkig bordsdam för min högra bordskavaljer satt och sov. Jag klappade lite på honom och sa att han missar allt om han sover. Dessvärre hjälpte inte det utan vakterna kom en bit in i TV-sändningen och ledde den överförfriskade mannen ut ur arenan. Hans fru stannade dock kvar. Jag tyckte det var lite konstigt först men sen beundrade jag faktiskt henne. Att han förstör sin kväll är ju en sak men hon lät honom inte förstöra hennes. Fast jag tror nog att hon inners inne hade velat uppleva den med maken.


Det får helt enkelt bli en del 3 på Tidernas Hockeygala för nu har kraften och inspirationen lite runnit ur mig. Sista delen kommer handla mer om känslor och upplevelser på djupare plan och givetvis om vinnarna.

Ha en go lördagskväll!

PS. jag är med i slutet av filmen :) / Evalena



179 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page