top of page
  • Skribentens bildEvalena Ramberg

Tidernas Hockeygala del 3 av 3

Jag trodde inte att jag skulle skriva denna efter Börje Salmings bortgång. Det gick fort, en vecka efter att han deltagit på galan och fått ta emot folkets hyllning. Så underbart ändå att han fick uppleva denna enorma kärlek som översköljde honom. Jag hade nog tänkt skriva mer om hans deltagande på galan men jag saknar orden för att beskriva den känslan vi alla kände.


ALS är en fruktansvärd sjukdomar där nervceller i hjärnan, hjärnstammen och ryggmärgen dör vilket i sin tur leder till att musklerna förtvinar och man blir förlamad. Det är en ovanlig sjukdom, varje år insjuknar 220 personer i Sverige. De flesta i åldern 50-70 och tydligen drabbas mest män. Förutom Börje så vet jag till 2 andra (kvinnor) som dött av sjukdomen. Inte i min närmsta krets utan två vänners mödrar. Så den siffran känns som alldeles för liten men det är en siffra jag hitta på hjärnfondens hemsida. Ni som vill läsa mer om sjukdomen kan gå in på länken.


Sjukdomen saknar idag botemedel. Det finns bromsmediciner men sjukdomen leder till döden för eller senare för den som drabbas av den. Vill ni vara med och stödja forskningen så kan ni gå in på länken ALS och lämna ert bidrag.


Postar här den sista hyllingen, våra tankar finns hos familj och vänner. En stor hockeylegend har lämnat oss. Vi har alla känslor för denna man som gett oss så fina hockeyminnen. Vila i frid, Börje Salming!




62 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page